Paraffine pakking

 

Perfecte behandeling tegen droge handen en voeten!

Ben jij al bekend met de paraffinepakking? Zo niet, dan is het hoog tijd om deze behandeling eens te proberen. Zeg maar dag tegen droge en ruwe handen/voeten, want vanaf nu wil je niets anders meer!

De behandeling is perfect voor het hydrateren en verzachten van je huid en de warmte die vrijkomt werkt therapeutisch tegen eventuele pijntjes en klachten. Of je nu last hebt van droge, ruwe, schrale handen of winterhanden met zelfs de neiging tot kloven, artritis of gewoon heerlijk zachte handen of voeten wilt, een paraffinepakking is altijd een goed idee!

 

Wat is een paraffinepakking?

Een paraffinepakking is een verzorgende en ontspannende behandeling die direct zichtbaar en voelbaar resultaat geeft. Na de behandeling zijn de handen/voeten en nagelriemen gehydrateerd en gevoed, bovendien voelen ze zijdezacht aan.

Wie wil dat nou niet?!

 

Hoe gaat de paraffinepakking in zijn werk?

Stap 1:

Wanneer jij komt voor een paraffine behandeling zullen de handen/voeten worden gedesinfecteerd.

Stap 2:

Daarna volgt een scrub die er voor zorgt dat de dode huidcellen verwijderd worden. Hierdoor kunnen de werkstoffen van de handcrème die je daarna in gemasseerd krijgt beter door de huid opgenomen worden.

Stap3:

Nu worden de handen/voeten één voor één en meerdere malen in het warme paraffinebad gedompeld. De paraffine stolt direct wanneer je de handen/voeten uit het bad haalt.

Stap4:

De handen/voeten worden afgedekt met plastic en daaroverheen gaat dan weer een badstof handschoen/badstof sloffen om zo de warmte te behouden.

Stap 5:

De pakking kan nu 15-20 minuten inwerken (of zelfs langer in combinatie met een andere behandeling) Wanneer de inwerk tijd over is wordt de paraffine verwijderd en voelen de handen/voeten zijdezacht aan.

 

Soorten paraffine

In de salon gebruik ik de geuren lavendel (voor de handen) en tea tree & peppermint (voor de voeten).

Lavendel heeft een verzorgende en kalmerende werking op de handen, terwijl de Tea Tree & Peppermint juist een verfrissende en bacterie dodende werking heeft op de voeten.

 

Langer nagenieten

Om nog langer van de paraffine pakking na te genieten is het belangrijk om de handen/voeten ook thuis goed te verzorgen met een voedende handcrème en nagelriemolie, deze zijn zowel in de salon als in de webshop te koop.

 

Belangrijk!

 • Let erop dat je niet altijd een paraffine behandeling kan ondergaan. Namelijk wanneer je (brand)wonden, uitslag of ontstekingen op je handen of voeten hebt.

Wil jij ook zo'n heerlijke paraffine pakking ervaren?

Voordelen van een Paraffinepakking

 • Maakt de huid zacht
 • Maakt de huid soepel en elastisch
 • Geeft de huid een mooie glans
 • Verminderd rimpels
 • Hydrateren van de huid, dit voorkomt dat de huid zijn vocht verliest
 • Stimuleert de bloedsomloop
 • Goed voor de beweegbaarheid van de gewrichten
 • Ruikt heerlijk, stimuleert de zintuigen en verminderd stress

Do's & Don'ts

 • De dagen en weken na de behandeling thuis goed de handen/voeten verzorgen met handcrème en nagelriemolie, zo behoud je langer het resultaat van de behandeling
 • Let erop dat je niet altijd een paraffine behandeling kan ondergaan. Namelijk wanneer je (brand)wonden, uitslag of ontstekingen op je handen of voeten hebt.